Scrapbook – Vad är det? Scrapbooking för nybörjare.

Scrapbook Set

Älskade du också som barn att pyssla med fotoalbum, dagböcker, göra fina böcker med dikter eller vänskapsböcker? Nu gör dessa kreativa pysselböcker comeback i form av scrapbooks och har blivit en riktig trend bland alla pysselfans. Scrapbooking, eller scrapping, kommer från USA och är en stor trend. Där “scrappar” redan miljoner på sin fritid. “Drömmar och minnen att ta på” är mottot. Idag kallas pysselböckerna scrapbooks eller på svenska, klippböcker, och allt fler DIY-fans skapar sina helt egna, personliga böcker.

Scrapbook Sets & Accessories

Scrapbook-sets & tillbehör

från 219,00 kr inkl. moms plus Leverans

Har du lust att göra något kreativt? I denna artikel lär du dig allt om våra nya produkter – oändliga scrapbook-set som är enkla att komma igång med direkt. Du får dessutom reda på vad en scrapbook är, hur scrapbooking går till, vilka material du behöver och hur du börjar på bästa sätt. Klicka dig fram till de viktigaste temana om scrapbooking:

Scrapbooks/Scrapbooking – Vad är det och vad kan jag göra med det?

Ja, vad är scrapbooking? Med scrapbooking förevigas dina käraste minnen vackert i form av foton tillsammans med annat pyssel och dekorationer i en pysselbok (scrapbook) och hos myphotobook i en fotobok eller ett fotoalbum. Så upplevs bilder på bästa sätt! Det inspirerar till nya idéer och påminner om saker som ännu skulle passa in: räkningar, biljetter eller vykort. Med dina egna små klipp blir varje scrapbook unikt. Det är den perfekta DIY-hobbyn för fans av kreativt skapande. Vi på myphotobook älskar det och erbjuder nybörjarsets för scrapbooking. Med dem kan du enkelt och snabbt göra dina egna scrapbooks. Mer inspiration för att scrappa finns det på vår sida med scrapbooking idéer, inklusive scrapbooking tips och scrapbooking exempel.
Scrapbooking startade i mormonkulturen på 90-talet. Religionen som stammar från USA lägger stor vikt vid familjen och klipper och klistrar familjealbum med foton, texter och dekorationer.

Scrapbooking tillbehör – Vad behöver man till sin egen scrapbook?

Scrapbooking deco box

Till alla scrapbookfans grundutrustningen hör allehanda material. Först och främst behöver du en bok, ett fotoalbum eller en förtryckt fotobok, som hos myphotobook. Även en spiralbok funkar utmärkt, då den är enkel att bläddra i och sidorna lätt kan limmas. Andra tillbehör är färgglatt scrapbooking-papper och tilläggsblad. Dessa kan ha olika design och mönster. På pappret klistras foton och annat pysselmaterial och dekorationer, allt för att du ska kunna försköna och individualisera din scrapbook. Vi har sammanställt scrapbook-dekomaterialet i en lista åt dig:
  
från 31,00 kr inkl. moms plus Leverans
Deko-material för din scrapbook:
  • Färgglad tejp: washitejp, papperstejp, maskeringstejp
  • Girlanger
  • Klistermärken: t.ex. puffy-klistermärken, 3-D-klistermärken, bokstäver
  • Guldfolie, silverfolie
Många av deko-materialenför scrapbooking som stammar från USA har sina egna namn.
från 106,00 kr inkl. moms plus Leverans

Scrapbook-set & scrapbook-set Light

Om du precis upptäckt scrapbooking kanske ett färdigt pysselset, eller scrapbooking-set, som det från myphotobook är något för dig. Det är ofta även billigare än att sätta ihop ett själv. I det kreativa scrapbook-setet och i Scrapbook-setet Light, som är perfekt för nybörjaren, finns allt du behöver för att börja på en gång. Diverse scrapbooking-förlagor och dekoset gör arbetet enklare. Du kan välja mellan vårt klassiska scrapbook-set inklusive ett scrapbooking-album, scrapbooking-papper, retrobilder och en dekobox samt scrapbook-set Light, som innehåller en tryckt fotobok med spiralbindning och en dekobox:

Scrapbook Set

Scrapbook Set

Med ett scrapbook-set görs allt på egen hand. Du får ett fotoalbum som du sätter in scrapbooking-pappret i. Dekorerar sidorna gör du med medföljande retrobilder och dekobox.
  
från 276,00 kr inkl. moms plus Leverans
Scrapbook Set Light

Scrapbook Set Light

Om du redan är bekant med fotoboken och gärna vill testa något nytt så är scrapbook-set Light perfekt för dig! Här skapar du som vanligt din fotobok och får dessutom stickers och diverse dekorationsartiklar på köpet, så att du på egen hand kan göra fotoboken än finare.
från 219,00 kr inkl. moms plus Leverans

Scrapbooking Video

Gläd dig redan nu över det som väntar dig i våra scrapbooking starter-sets och ta en titt på videon om scrapbooking. Där visar vi dig hela innehållet.

Scrapbooking dekobox

Dekoboxen finns i tre olika utformningar – bara att välja utifrån din scrapbooks tema. De innehåller mycket mer än bara stickers i olika material, bland annat kort (cardstock) med söta motiv och ordspråk eller stansar av papper. Setet består av totalt 355 delar. Dekorationerna är väldigt varierande och du får allt tillsammans på en gång.
 

Scrapbooking-sticker

12 förtrollande set med stickers: allt är med. Från tjocka chipboard-stickers som liknar stansdelar, klistermärken med transparent bakgrund och glitter, till små 3D puffy-stickers. Motiv som t.ex. nappar, moln, hjärtan, stjärnor, djur.

Girlanger

6 små girlanger med tre- och femkantiga delar klistras in utan problem tack vare den påförda klisterremsan. Sammanbundna med ett sött snöre passar de perfekt till din scrapbooks kanter.

Washitejp

En papperstejp att använda till dekoration av sidorna och till att klistra in foton. Den finns i 3 olika sorter: tryckt med färggranna hjärtan eller gröna punkter, och som transparent band med hjärtan.

Stora dekokort

20 något större papperskort (10 x 10 cm) med djur- och molnmotiv, små ordspråk och olika lekfulla mönster eller pratbubblor för din bebis första ord. Bara att klistra in och fylla ut själv.

Små dekokort

Med de 20 små dekokorten (5 x 5 cm), där 12 av dem har försetts med nummer för bebisens första månader, dokumenteras det speciella första året på bästa sätt. De övriga korten har mönster föreställande moln, babyfötter och stjärnor.

Scrapbooking-sticker

12 lekfulla set med stickers: allt är med. Från tjocka chipboard-stickers som liknar stansdelar, klistermärken med transparent bakgrund och glitter, till små 3D puffy-stickers. Motiv som t.ex. pilar, glass, roliga ordspråk.

Girlanger

6 små girlanger i svart, grönt, blått och rosa med tre- och femkantiga delar klistras in utan problem tack vare den påförda klisterremsan. Sammanbundna med ett sött snöre passar de din scrapbooks kanter perfekt.

Washitejp

En papperstejp att använda till dekoration av sidorna och till att klistra in foton. Den finns i 3 olika sorter: tryckt med färgglada och guldiga prickar eller hello-ordspråk och som transparent band med hjärtan.

Stora dekokort

20 något större papperskort (10 x 10 cm) med små ordspråk och olika lekfulla mönster som ränder, prickar, zick-zack eller hjärtan med guldfolie. Perfekt att skriva på och klistra in.

Små dekokort

20 små dekokort (5 x 5 cm) att skriva på och klistra in, med motiv som regnbågar, moln, kameror, glass, ränder, trekanter och prickiga och geometriska mönster med guldfolie. Perfekt för att utforma härliga scrapbooks.

Scrapbooking-sticker

12 lekfulla set med stickers: allt är med. Från tjocka chipboard stickers som liknar stansdelar, klistermärken med transparent bakgrund, som t.ex. ser ut som stämplar på frimärken eller fotavtryck, till små 3D puffy-stickers.

Girlanger

6 små girlanger med tre- och femkantiga delar klistras in utan problem tack vare den påförda klisterremsan. Sammanbundna med ett snöre passar de perfekt för din scrapbooks kanter.

Washitejp

En papperstejp att använda till dekoration av sidorna och till att klistra in foton. Den finns i 3 olika sorter: med gult tryck med prickar i silver, med ränder eller som transparent band med hjärtan.

Stora dekokort

20 något större papperskort (10 x 10 cm) med små ordspråk och olika lekfulla mönster som flygplan, zick-zack eller ränder med silverfolie. Perfekt att skriva på och klistra in.

Små dekokort

20 små dekokort (5 x 5 cm) att skriva på och klistra in med motiv som ankare, skepp, kameror, droppar, ränder och silverfolie samt bubblor för små anteckningar. Perfekt för att utforma härliga scrapbooks.

  • Baby
  • Trend
  • Travel

Allt för en perfekt utsmyckad scrapbook Baby hittar du i vår scrapbooking dekobox “Baby”. Med de tillhörande 273 delarna kan du dekorera ett underbart babyalbum. De pastelliga tonerna är medvetet väldigt naturliga så att du på så sätt kan utforma din scrapbook personligt – oavsett om till pojke eller flicka. De söta motiven, som fjärilar och stjärnor, dekorationer med silverfolie och glitter samt ordspråk passande för barn gör ett scrapbook-set Baby extra charmigt.

Scrapbooking dekoboxen Trend består av hela 350 delar och är så universellt utformat att den passar till alla scrapbook-teman. Med otaliga olika girlanger, klistermärken, dekokort och washitejp, som delvis dekorerats med guldfolie, finns inga gränser för din kreativitet. Eftertraktade motiv som trekanter, zick-zack mönster, rutor och ränder samt enhörningar, kaktusar, ananas, fjädrar och glass kan pryda alla sorters scrapbooks.

Resefeber garanteras! Skapa din egen scrapbook med dina vackraste semesterminnen. Med scrapbooking dekoboxens 355 delar att välja på skapas en underbart kreativ resedagbok. Dekokort, washitejp, girlanger och över 300 diverse klistermärken gör att sommarkänslan framkallas på nytt. Klistermärkena finns i rött, grönt, blått och dekorerade med silverfolie med härliga motiv som sol, världskartor, fiskar, resväskor och skepp.

Scrapbook-instruktioner: Hur börjar jag?

Det som gör en scrapbook så speciell är att den inte ska vara perfekt – hemgjort är ofta vackrast. Den skapas med kärlek och kreativitet, inte med stränga regler. Därför behöver du inte oroa dig, det är bara att börja. Om du ändå ställer dig frågan “hur går scrapbooking till?”, så har vi gjort en lista med de viktigaste stegen. Du lär dig samtidigt som du gör, så bara att sätta igång!
P.S. Man kan även scrappa ett födelsedagskort eller en kalender.

1. Välj scrapbook-set och tema

När du beställer ett set hos myphotobook så har du två alternativ: ett klassiskt scrapbook-set eller scrapbook-set Light. Välj samtidigt tema på din scrapbook, så att design, mönster och färger matchar. Välj utifrån anledning: teman kan variera mellan t.ex. baby scrapbook, scrapbook som present eller resescrapbook.

2. Scrapbook-temaförlagor: Baby, Travel, Trend

Efter att du valt tema kan du välja och beställa de scrapbook-förlagor som passar bäst till din scrapbook-idé. Våra myphotobook scrapbooking-sets finns i tre olika tematiska varianter: Baby, Resa och Trend. Så kan du köpa allt det tillbehör du behöver till din scrapbok på en gång. Efter att du bestämt dig för ett set – det klassiska Scrapbook-setet eller Scrapbook-set Light – kan du välja ditt favorittema och design.

Scrapbook Set Baby

Scrapbook Set Baby

Scrapbook Set trend

Scrapbook Set Trend

Scrapbook Set Travel

Scrapbook Set Travel

3. Samla scrapbooking tillbehör och material

När du valt tema kan du börja att samla och leta efter passande material som komplement till din scrapbook. Till exempel passar flygbiljetter perfekt till din resescrapbook.
från 29,00 kr inkl. moms plus Leverans

4. Välj och skriv ut foton till din scrapbook

För att din bok av minnen ska vara vacker och enhetlig så bör fotona som du placerar däri vara väl sorterade. Beroende på hur du vill utforma din scrapbook kan du till exempel låta trycka fotona i en fotobok eller i retrostil i form av polaroidbilder.
från 1,00 kr inkl. moms plus Leverans

5. Skapa scrapbook

Klistra till exempelvis in dina vackraste foton i boken med färggrann washitejp och utforma sidorna med andra klistermärken och stansar eller glitterfolie.
från 106,00 kr inkl. moms plus Leverans

6. Skapa ett cover till din scrapbook

På sluttampen kan skriva en titel, som “En sommardröm – våra dagar på Gotland 2016”, på din scrapbooks framsida och till exempel förse den med snäckor.
från 95,00 kr inkl. moms plus Leverans

Scrapbooking – Alla begrepp inom scrapbooking, enkelt förklarade

Scrapbooking är numera en hel industri. Framförallt i Amerika boomar scrapbooking med scrapbook-bloggar och affärer fyllda med nya scrapbooking-trender. Man pratar till och med om ett eget fackspråk bland “scrapbookers”. I vårt minilexikon förklarar vi de viktigaste begreppen:

Scrapbooking - Terms

Scrapbooking – till vad och vem?

Ett scrapbook-fotoalbum kan sättas samman till av olika anledningar. Vissa vill bara kunna blicka tillbaka på sina egna, vackra minnen för evigt, som i en resedagbok. Andra pysslar fram en bok inför födseln av sitt barn. Den som är på jakt efter handgjorda gåvoidéer kan sluta leta – en personligare gåva går inte att hitta! Den bästa vännen gläder sig säkerligen över en kärleksfullt utsmyckad och personligt gjord fotobok. Med er vänskaps roligaste stunder blir det en kul fotogåva. Scrapbooking passar även perfekt som en upplevelsegåva som sticker ut – Du kan pyssla ihop den tillsammans med din vän eller kärlek och på så sätt kan ni blicka tillbaka på era minnen tillsammans. Scrapbooks är även härliga, personliga presenter till dina föräldrar eller barn – dags för en överraskning!

Fotogeschenk-Idee: Scrapbook

Scrapbooking – Var kan man köpa scrapbooks?

Hobbyn har blivit så populär att det numera finns en mängd affärer för scrapbooking, speciellt online. Så hämtar du underbar scrapbooking-inspiration och köper en scrapbook. Även hos myphotobook kan du köpa ett scrapbook-album (inklusive scrapbook-förlagor och tillbehör som till exempel scrapbooking-papper).