myphotobook Logo

Scrapbook – Vad är det? Scrapbooking för nybörjare.

Till Scrapbook

Älskade du också som barn att pyssla med fotoalbum, dagböcker, göra fina böcker med dikter eller vänskapsböcker? Nu gör dessa kreativa pysselböcker comeback i form av scrapbooks och har blivit en riktig trend bland alla pysselfans. Scrapbooking, eller scrapping, kommer från USA och är en stor trend. Där “scrappar” redan miljoner på sin fritid. “Drömmar och minnen att ta på” är mottot. Idag kallas pysselböckerna scrapbooks eller på svenska, klippböcker, och allt fler DIY-fans skapar sina helt egna, personliga böcker.

Har du lust att göra något kreativt? I denna artikel lär du dig allt om våra nya produkter – oändliga scrapbook-set som är enkla att komma igång med direkt. Du får dessutom reda på vad en scrapbook är, hur scrapbooking går till, vilka material du behöver och hur du börjar på bästa sätt. Klicka dig fram till de viktigaste temana om scrapbooking:

Scrapbooks/Scrapbooking – Vad är det och vad kan jag göra med det?

Ja, vad är scrapbooking? Med scrapbooking förevigas dina käraste minnen vackert i form av foton tillsammans med annat pyssel och dekorationer i en pysselbok (scrapbook) och hos myphotobook i en fotobok eller ett fotoalbum. Så upplevs bilder på bästa sätt! Det inspirerar till nya idéer och påminner om saker som ännu skulle passa in: räkningar, biljetter eller vykort. Med dina egna små klipp blir varje scrapbook unikt. Det är den perfekta DIY-hobbyn för fans av kreativt skapande. Vi på myphotobook älskar det och erbjuder nybörjarsets för scrapbooking. Med dem kan du enkelt och snabbt göra dina egna scrapbooks. Mer inspiration för att scrappa finns det på vår sida med scrapbooking idéer, inklusive scrapbooking tips och scrapbooking exempel.

Scrapbooking startade i mormonkulturen på 90-talet. Religionen som stammar från USA lägger stor vikt vid familjen och klipper och klistrar familjealbum med foton, texter och dekorationer.


Scrapbooking tillbehör – Vad behöver man till sin egen scrapbook?

Till alla scrapbookfans grundutrustningen hör allehanda material. Först och främst behöver du en bok, ett fotoalbum eller en förtryckt fotobok, som hos myphotobook. Även en spiralbok funkar utmärkt, då den är enkel att bläddra i och sidorna lätt kan limmas. Andra tillbehör är färgglatt scrapbooking-papper och tilläggsblad. Dessa kan ha olika design och mönster. På pappret klistras foton och annat pysselmaterial och dekorationer, allt för att du ska kunna försköna och individualisera din scrapbook. Vi har sammanställt scrapbook-dekomaterialet i en lista åt dig:

Deko-material för din scrapbook:

  • Färgglad tejp: washitejp, papperstejp, maskeringstejp
  • Girlanger
  • Klistermärken: t.ex. puffy-klistermärken, 3-D-klistermärken, bokstäver
  • Guldfolie, silverfolie

Många av deko-materialenför scrapbooking som stammar från USA har sina egna namn.

Scrapbooking – Din nya hobby!

Scrapbook-set & scrapbook-set Light

Om du precis upptäckt scrapbooking kanske ett färdigt pysselset, eller scrapbooking-set, som det från myphotobook är något för dig. Det är ofta även billigare än att sätta ihop ett själv. I det kreativa scrapbook-setet och i Scrapbook-setet Light, som är perfekt för nybörjaren, finns allt du behöver för att börja på en gång. Diverse scrapbooking-förlagor och dekoset gör arbetet enklare. Du kan välja mellan vårt klassiska scrapbook-set inklusive ett scrapbooking-albumscrapbooking-papperretrobilder och en dekobox samt scrapbook-set Light, som innehåller en tryckt fotobok med spiralbindning och en dekobox:

Scrapbook Set

Med ett scrapbook-set görs allt på egen hand. Du får ett fotoalbum som du sätter in scrapbooking-pappret i. Dekorerar sidorna gör du med medföljande retrobilder och dekobox.

Scrapbook Set Light

Om du redan är bekant med fotoboken och gärna vill testa något nytt så är scrapbook-set Light perfekt för dig! Här skapar du som vanligt din fotobok och får dessutom stickers och diverse dekorationsartiklar på köpet, så att du på egen hand kan göra fotoboken än finare.

Scrapbooking Video

Gläd dig redan nu över det som väntar dig i våra scrapbooking starter-sets och ta en titt på videon om scrapbooking. Där visar vi dig hela innehållet.

Scrapbooking Dekobox

Dekoboxen finns i tre olika utformningar – bara att välja utifrån din scrapbooks tema. De innehåller mycket mer än bara stickers i olika material, bland annat kort (cardstock) med söta motiv och ordspråk eller stansar av papper. Setet består av totalt 355 delar. Dekorationerna är väldigt varierande och du får allt tillsammans på en gång.

Scrapbook-instruktioner: Hur börjar jag?

Det som gör en scrapbook så speciell är att den inte ska vara perfekt – hemgjort är ofta vackrast. Den skapas med kärlek och kreativitet, inte med stränga regler. Därför behöver du inte oroa dig, det är bara att börja. Om du ändå ställer dig frågan “hur går scrapbooking till?”, så har vi gjort en lista med de viktigaste stegen. Du lär dig samtidigt som du gör, så bara att sätta igång!

P.S. Man kan även scrappa ett födelsedagskort eller en kalender.

1. Välj scrapbook-set och tema

När du beställer ett set hos myphotobook så har du två alternativ: ett klassiskt scrapbook-set eller scrapbook-set Light. Välj samtidigt tema på din scrapbook, så att design, mönster och färger matchar. Välj utifrån anledning: teman kan variera mellan t.ex. baby scrapbook, scrapbook som present eller resescrapbook.

2. Scrapbook-temaförlagor: Baby, Travel, Trend

Efter att du valt tema kan du välja och beställa de scrapbook-förlagor som passar bäst till din scrapbook-idé. Våra myphotobook scrapbooking-sets finns i tre olika tematiska varianter: Baby, Resa och Trend. Så kan du köpa allt det tillbehör du behöver till din scrapbok på en gång. Efter att du bestämt dig för ett set – det klassiska Scrapbook-setet eller Scrapbook-set Light – kan du välja ditt favorittema och design.

Scrapbook Set Baby

Scrapbook Set Trend

Scrapbook Set Travel

3. Samla scrapbooking tillbehör och material

När du valt tema kan du börja att samla och leta efter passande material som komplement till din scrapbook. Till exempel passar flygbiljetter perfekt till din resescrapbook.

4. Välj och skriv ut foton till din scrapbook

För att din bok av minnen ska vara vacker och enhetlig så bör fotona som du placerar däri vara väl sorterade. Beroende på hur du vill utforma din scrapbook kan du till exempel låta trycka fotona i en fotobok eller i retrostil i form av polaroidbilder.

5. Skapa scrapbook

Klistra till exempelvis in dina vackraste foton i boken med färggrann washitejp och utforma sidorna med andra klistermärken och stansar eller glitterfolie.

6. Skapa ett cover till din scrapbook

På sluttampen kan skriva en titel, som “En sommardröm – våra dagar på Gotland 2020”, på din scrapbooks framsida och till exempel förse den med snäckor.

Scrapbooking – Alla begrepp inom scrapbooking, enkelt förklarade

Scrapbooking är numera en hel industri. Framförallt i Amerika boomar scrapbooking med scrapbook-bloggar och affärer fyllda med nya scrapbooking-trender. Man pratar till och med om ett eget fackspråk bland “scrapbookers”. I vårt minilexikon förklarar vi de viktigaste begreppen:

Scrapbooking – till vad och vem?

Ett scrapbook-fotoalbum kan sättas samman till av olika anledningar. Vissa vill bara kunna blicka tillbaka på sina egna, vackra minnen för evigt, som i en resedagbok. Andra pysslar fram en bok inför födseln av sitt barn. Den som är på jakt efter handgjorda gåvoidéer kan sluta leta – en personligare gåva går inte att hitta! Den bästa vännen gläder sig säkerligen över en kärleksfullt utsmyckad och personligt gjord fotobok. Med er vänskaps roligaste stunder blir det en kul fotogåva. Scrapbooking passar även perfekt som en upplevelsegåva som sticker ut – Du kan pyssla ihop den tillsammans med din vän eller kärlek och på så sätt kan ni blicka tillbaka på era minnen tillsammans. Scrapbooks är även härliga, personliga presenter till dina föräldrar eller barn – dags för en överraskning!

Scrapbooking – Var kan man köpa scrapbooks?

Hobbyn har blivit så populär att det numera finns en mängd affärer för scrapbooking, speciellt online. Så hämtar du underbar scrapbooking-inspiration och köper en scrapbook. Även hos myphotobook kan du köpa ett scrapbook-album (inklusive scrapbook-förlagor och tillbehör som till exempel scrapbooking-papper).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev varje vecka och få en kupong värde 50 kr* och regelbundna erbjudanden.

Dina uppgifter ges inte vidare till tredje man.Du kan sluta prenumerera på nyhetsbrevet när du vill.
*Gäller en gång per person i 20 dagar på alla produkter (förutom redan nedsatta artiklar). Inkl. moms, exkl. frakt. Inga extra avgifter, går ej att kombinera med andra rabattkampanjer eller tillgodohavanden. Lägsta beställningsvärde: 150 kr.

Favoritprodukter

  • Fotobok Hård pärm A4 porträtt
  • Fotobok Hård pärm 30x30
  • Scrapbook-set light
  • Scrapbooking-album

Om myphotobook

Betalningsalternativ

myphotobook International

Impressum | Villkor för tjänsten | Integritetspolicy

Alla priser är angivna inklusive moms.

© 2022 myphotobook GmbH

Inspiration

  • Facebook

Download