Gränslös optik: Fullständigt utfällbara dubbelsidor

Traditionell bindning

LayFlat-bindning

Låt ditt panoramafoto komma till sin fulla rätt på två sidor: med den speciella LayFlat-bindningen låter sig fotobokens sidor öppnas helt och hållet. Inga detaljer går förlorade. Idealiskt för att visa upp landskap – från strand till bergstopp.


Bokomslag: Glänsande eller matt yta

Bokomslag glänsande

Om du vill utforma ditt omslag med ett motiv i något mörkare färger, rekommenderar vi ett glänsande omslag. Detta gör mörka färger intensivare. Glansen förstärks genom den speciella skyddsfolien och ytan blir extra tålig gentemot fingeravtryck, fukt och rispor. 

Bokomslag matt

Det speciella med denna yta är dess sammetsmjuka och extra matta textur. Inga oönskade speglingar framträder. Ljusa fotografier kommer här till sin rätt på bästa sätt. Karakteristiskt för detta bokomslag är lätt invikta kanter. Omslagets kanter och hörn är alltid väl skyddade, oavsett valt format och antal sidor.


Fotopapper från Kodak: Högglänsande eller sidenmatt

Högglans

  • lämpligt för färgglada foton
  • mer lyskraft
  • ger bilder mer djup

Sidenmatt

  • förstahandsval för svart-vita foton
  • mindre speglingar
  • tålig gentemot fingeravtryck

Vi använder oss naturligtvis endast av det bästa fotopapperet för din fotobok. Rättare sagt: Kodak Photobook Paper. Det är speciellt framtaget för fotoböcker. På så vis strålar färgerna precis så vackert som på ett äkta fotografi. Genom ett extra UV-skyddskikt kan dina minnen bevaras i din fotobok för dina barnbarn att beskåda. Du väljer enkelt mellan sidenmatt och högglänsande när du gör din beställning i varukorgen på internetsidan.


Exponering på äkta fotopapper

Kommer du ännu ihåg de vackra fotografierna från förr? Precis så briljant skapas din fotobok. Helt enkelt för att den framställs med samma teknik.

För experter och alla andra som vill känna till detaljerna: Vid skapandet av en fotobok blir dina bilder inte tryckta utan framkallade med hjälp av ljus, som vid klassisk fotoframkallning. En projektor projicerar dina foton på den riktiga fotobokens skiktade specialpapper (1). Projektionen av ditt foto utlöser en kemisk reaktion i papperets ljuskänsliga ytskikt. En så kallad latent bild uppstår (2). Genom den påföljande framkallningsprocessen blir bilden synlig (3).

Fördelarna med denna metod istället för tryck är att den erbjuder en upplösning över genomsnittet och möjliggör mycket fina färgnyanser. Exponeringsförfarandet ger en kontrastrik och levande Bild med mättade färger, utan några som helst urskiljbara bildpunkter. Färgtoner, speciellt i hudpartier, verkar därigenom mjukare och jämnare.

1. Exponeringsprocess 2. Latent (osynlig) bild 3. Framkallat foto