Gallerikvalitet för de högsta förväntningarna

Presentera dina bilder på en Alu Dibond – lika vackert som i ett galleri. Ditt foto exponeras på ett högkvalitativt fotopapper, som sedan fästs på en lätt men ytterst stabil Dibond®-skiva i aluminium. Genom en högglänsande skyddsfolie kan ditt alldeles egna konstverk putsas och skyddas på så sätt även från skadliga UV-strålar. Du har även möjligheten att förädla din Alu Dibond med en Plexiglas®-skiva – på så sätt ges ditt motiv extra djup och strålande färger: Det ser helt enkelt fantastiskt ut. 


Exponering på äkta fotopapper från Fujicolor

Vad är det som gör en Alu Dibond från myphotobook särskilt högkvalitativ? I motsats till andra företag som erbjuder Alu Dibond, trycker vi inte ditt motiv direkt på aluminiumskivan, utan exponerar det först på ett premium-fotopapper. Först därefter fäster vi motivet på en skiva. 

Med den klassiska metoden för fotoframkallning projicerar vi din bild på fotopappret (1), detta utlöser en kemisk reaktion i papperets ljuskänsliga ytskikt och en så kallad latent bild uppkommer (2). Genom den påföljande framkallningsprocessen blir bilden synlig. (3). 

Fördelen med denna metod är att den erbjuder en mycket hög upplösning och möjliggör mycket fina färgnyanser: Varje enskild punkt exponeras och uppnår så sin specifika färg. På detta vis får du en kontrastrik och levande Bild med mättade färger, utan några som helst urskiljbara bildpunkter. Färgtoner i speciellt hudpartier verkar därigenom mjukare och jämnare.

1. Exponeringsprocess 2. Latent 
(osynlig) bild
 3. Framkallat foto

Lätt och stabil: Premiummaterial Aluminium Dibond®

Dibond® är ett kompositmaterial bestående av aluminium och en kärna i plast. Den är tunn, lätt och samtidigt ytterst stabil. I motsats till skumskivor, som flera andra företag använder, uppvisar detta material inga förvridningar eller välvningar ens efter flera år.


Ytterligare skydd och glans genom Plexiglas®

Du kan dessutom låta skydda din bild med en 3 mm tjock Plexiglas®-skiva. Denna förbinds med din bild genom ett silikonskikt och ger din bild  ytterligare glans och djup. Plexiglas® har en hög brotthållfasthet, är ytterst väder- och åldersbeständigt, samt försett med ett mycket högt UV-skydd.

UV-skyddat,

avtorkningsbart, väder- och åldersbeständigt

Alu Dibond med
Plexiglas®-skiva
Alu Dibond utan 
Plexiglas®-skiva

Väggfäste och distanskloss ingår utan extra kostnad

Vi vill att glädjen över din bild ska börja direkt när du packar upp den. Därför levererar myphotobook din Alu Dibond med ett förmonterat, robust väggfäste och distansklossar: Det är bara att packa upp, hänga upp, och sen är det klart. Tack vare distansklossarna framhävs din bild med en fingerbredds avstånd till väggen. Det verkar nästan som om den svävar på sin plats. Hos många andra företag måste du både betala för och montera detta tillbehör själv. Hos myphotobook ingår detta i priset och är redan förmonterat (värde: 12,90 Euro). Det är vad vi kallar service!